Hvalpetræning

Jeg tilbyder hvalpekurser stort set året rundt på Skanderborg dyrehospitals store indhegnede græsplæne.

Kurserne strækker sig som regel over seks eller otte hverdagsaftener. Vi træner ca. en time hver gang.

Hvis vejret er meget dårligt, slutter vi lidt før, men er vejret bare helt perfekt, kan det ske, at vi bruger noget ekstra tid.

På et hvalpekursus vil din hvalp få muligheden for at blive socialiseret med andre hvalpe: Der vil være både lege og hilse-situationer med og uden snor.

For at opnå den bedst mulige socialisering af hvalpen, er det vigtigt, at den får lov til at være sammen med jævnaldrende – det er også grunden til, at hvalpekurserne kun henvender sig til hvalpe i alderen 8-16 uger. Jo før du starter til hvalpetræning, des mere vil du få ud af kurset – i denne periode er hvalpen særdeles modtagelig for indtryk og oplevelser, som vil påvirke den resten af livet.

På hvalpekurset tages der udgangspunkt i øvelser og færdigheder, som man får brug for hele hundens liv, bl.a.:

  • Sit, dæk, plads
  • indkald
  • At gå pænt i snor
  • ”Selvkontrol”/vente, nej
  • Kontakt og tillidsøvelser.
  • Forslag til mental aktivering

Vi laver selvfølgelig praktisk træning på et hvalpekursus, men det største stykke ”arbejde” skal foregå hjemme – hvalpe kan ikke koncentrere sig ret længe af gangen, derfor vil vi kun træne de forskellige øvelser i små sekvenser.

Det rent teoretiske vil også fylde lidt på et hvalpekursus, emner som: Alene-hjemme træning, renlighed, bidehæmning, håndtering mv. vil også blive gennemgået.