Hvorfor skal man gå til hundetræning?

I forhold til tidligere, er der i dag flere, der vælger at tilmelde sig et hundetræningskursus.

Før i tiden var det primært ejere af hunde, der skulle bruges til enten jagt, udstilling eller konkurrencer, der tilmeldte sig diverse kurser.

Der er generelt kommet flere hunde i Danmark. Mange ser i højere grad hunden som et fuldbyrdet familiemedlem. Et familiemedlem der skal tilpasse sig vores livsstil og rutiner.

Udover at få den basale ”opdragelse” på plads, ønsker de fleste hundeejere at få en social hund, som kan omgås andre hunde og mennesker. Et hundetræningskursus, hvor hunden er i kontakt med andre hunde, skaber en god base for dette.

I dag er der et stort udbud af forskellige kurser – tilpasset ambitioner og race.

Ofte hører jeg formuleringen: ”Kan man lære en gravhund eller en chihuahua noget”, eller: ”Er det nødvendigt at gå til træning med en hund, der ”bare” skal være familiehund”?

Det er ikke nødvendigvis et ”must” for alle, men jeg vil helt sikkert anbefale minimum et kursus til alle hundeejere, ligegyldigt hvilket ambitionsniveau, man har. Alle hunde kan ”lære noget”, men vejen til målet, er forskellig fra race til race.

På et almindeligt hundetræningskursus (hvalpekursus eller unghundekursus) får man selvfølgelig inspiration til basale øvelser, der vil gøre det lettere at håndtere hunden i dagligdagen, samt inspiration til den vigtige mentale aktivering.

Man kan med stor succes træne de fleste øvelser hjemme i stuen, dog er det noget andet, når der er forstyrrende elementer i form af andre hunde. Ønsker man at have en hund, der på sigt skal kunne fravælge forstyrrende stimuli i omgivelserne, er det vigtigt at træne i et miljø, hvor der er nogle andre hunde.

Mange bliver overraskede over at høre, at jeg går til hundetræning med min egen hund.

Selvom jeg dagligt arbejder med hunde, har jeg stadig brug for inspiration og idéer, samt et behov for at træne/udfordre min hund i forskellige miljøer – noget man ikke kan gøre hjemme i stuen, eller på marken tæt på huset. Derudover synes jeg, det er hyggeligt at gå til hundetræning og en gang imellem være 100% til stede i nærværet af min hund.

Ønsker man at få en kontaktbar, velstimuleret og tillidsfuld hund, som skal kunne trives i nærheden af andre hunde, er et eller flere hundetræningskuser ikke et dårligt valg.