Hvad lærer man til hundetræning?

 

Forskellen på de forskellige kurser kan du læse om her:

Hvalpetræning: 

Dette kursus vil normalt strække sig over 8 hverdagsaftener. Det henvender sig til hvalpe i alderen: 8-16 uger.

Din hvalp vil få muligheden for at blive socialiseret med andre hvalpe: Der vil være både leg og hilsesituationer med og uden snor.

Der tages udgangspunkt i de “almindelige” lydighedsøvelser som: Sit, dæk, indkald, plads, lineføring/gå pænt i snor osv. Derudover vil du få forskellige kontaktøvelser at arbejde med.

Det rent teoretiske vil også fylde lidt på et hvalpekursus, emner som: Alene-hjemme træning, renlighed, bidehæmning osv. vil blive gennemgået.

Vil man have en velstimuleret hund er det vigtigt, at man fokuserer på den mentale aktivering. På hvalpekurset vil du få idéer og vejledning i, hvordan du bedst muligt stimulerer din hvalp, så du forebygger adfærdsproblemer.

Unghundetræning for unghunde, som ikke har gået til hvalpetræning:

Dette unghundehold er for hunde, som ikke har gået til hvalpetræning hos mig, eller som slet ikke har været på et hvalpehold. Måske har du fået hunden sent, eller ikke haft mulighed for at starte tidligt på et hvalpehold. Holdet henvender sig derfor til unghunde i alderen ca.5-10 måneder. 

Alle basale øvelser vil blive gennemgået fra bunden, din hund behøver altså ikke kunne noget inden opstart. 

Vi vil bl.a. arbejde med øvelser som: Sit, dæk, stå, plads, indkald og kontaktøvelser. 

Der vil på kurset også være fokus på aktiveringsøvelser og små søgeopgaver. Unghunde har et stort behov for at blive aktiveret mentalt, derfor vil du få en del idéer til opgaver og “lege”, som med fordel kan laves hjemme.

Teoretiske emner som kønsmodning, socialisering, udfordringer i forbindelse med kønsmodningen vil også blive gennemgået. Bemærk venligst, at tæver i løbetid ikke kan deltage i træningen, imens løbetiden står på (ca.3 uger)

Unghundetræning for unghunde, som HAR gået til hvalpetræning:

Holdet henvender sig til unghunde i alderen ca.5-12 måneder. Din hund har gået til hvalpetræning, enten hos mig eller et andet sted. 

Der vil blive arbejdet videre med de gængse lydighedsøvelser som: sit, dæk, stå, lineføring, indkald mv. dog med ekstra fokus på at lære hunden, at blive i øvelserne i længere tid.

Hundene vil blive udfordret med kontaktøvelser og med øvelser, hvor de i høj grad skal bruge hovedet (“hjernegymnastik”) samt søgeopgaver af forskellig art.

På kurset vil der også være en teoretisk gennemgang af kønsmodningens betydning for hundens adfærd og en gennemgang af de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med kønsmodningen. 

Der vil altid være tid og opfordringer til alle former for spørgsmål. 

Dette kursus er stort set identisk med ovenstående, dog vil sværhedsgraden på de forskellige øvelser være noget højere og øvelserne vil ikke blive gennemgået fra bunden.

Bemærk venligst at tæver i løbetid ikke kan deltage i træningen.

Træning for voksne hunde-fortsættere:

Du har allerede gået på minimum 2 hold med din hund, enten hos mig eller et andet sted. Holdet er for dig, der vil holde den almindelige lydighedstræning ved lige og gerne have nye udfordringer, i form af aktiveringsøvelser og kontaktøvelser. 

På dette hold vil der være en god blanding af øvelser, som hundene allerede kender og nye øvelser med særlig fokus på hjernegymnastik og samarbejde. Søgearbejde i forskellige former vil også forekomme.

Gennem hundens liv kan der opstå forskellige adfærdsmæssige udfordringer, der vil selvfølgelig være tid til at håndtere/diskutere disse.

Alle øvede hunde fra ca. 1 års alderen er velkomne på dette hold.

Bemærk venligst at tæver i løbetid ikke kan deltage.

Træning for små racer:

Et hundetræningskursus som henvender sig til små racer (max. 12 kg)

Dette kursus adskiller sig fra andre kurser ved kun at henvende sig til små racer, som har gået til hvalpetræning eller som “kan” de basale øvelser.

På kurset vil der være megen fokus på øvelser med kropskontrol, samarbejdsøvelser og naturligvis mental aktivering.

Mange ejere af små racer oplever ofte udfordringer i forhold til usikkerhed, håndtering, gøen mv.  På kurset vil der også være fokus på dette, via øvelser og via en gennemgang af redskaber til brug i hjemmet.

Tæver i løbetid kan ikke deltage i de uger, løbetiden står på.

Motorik og tricks:

Hvis din hund efterhånden “kan” de basale øvelser og du har ikke behov for at få dem opfrisket til træning, så kan dette være holdet for dig. På dette kursus vil vi arbejde med kropskontrol og balance - populært kaldet "hunde-fitness": Vi vil bruge forskellige redskaber (bolde, platforme mv.) og styrke hundens motoriske evner. Derudover vil der være fokus på sjove aktiveringsøvelser/tricks.

Hyggen er i højsædet og en stor del af kurset består også i at have en nærværende og hyggelig time med sin hund.

Der er naturligvis altid tid til at diskutere forskellige problemstillinger, som man måtte have i hverdagen

Tæver i løbetid kan ikke deltage i de uger, løbetiden står på.