Træning for unghunde

Træning for unghunde, som IKKE har gået til hvalpetræning:

Dette unghundehold er for hunde, som ikke har gået til hvalpetræning hos mig, eller som slet ikke har været på et hvalpehold. Måske har du fået hunden sent, eller ikke haft mulighed for at starte tidligt på et hvalpehold. Holdet henvender sig derfor til unghunde i alderen fra ca.5 til ca.12 måneder. 

Alle basale øvelser vil blive gennemgået fra bunden, din hund behøver altså ikke kunne noget inden opstart. 

På kuset vil vi bl.a. arbejde med:

Sit og dæk

"Gå pænt i snor"

Plads

Indkald

Nej og "vente"/impulskontrol

Kontaktøvelser

Der vil på kurset også være fokus på aktiveringsøvelser og små søgeopgaver. Unghunde har et stort behov for at blive aktiveret mentalt, derfor vil du få en del idéer til opgaver og “lege”, som med fordel kan laves hjemme.

Teoretiske emner som kønsmodning, socialisering, udfordringer i forbindelse med kønsmodningen vil også blive gennemgået.

Bemærk venligst, at tæver i løbetid ikke må deltage i træningen, mens løbetiden står på (ca.3 uger)

Unghundetræning for unghunde, som HAR gået til hvalpetræning:

Holdet henvender sig til unghunde i alderen ca.5-12 måneder. Din hund har gået til hvalpetræning, enten hos mig eller et andet sted, der matcher mine træningsmetoder.

Der vil blive arbejdet videre med de gængse lydighedsøvelser som: sit, dæk, stå, lineføring, indkald mv. dog med ekstra fokus på koncentration og på at lære hunden, at blive i øvelserne i længere tid.

Hundene vil blive udfordret med kontaktøvelser og med øvelser, hvor de i høj grad skal bruge hovedet (“hjernegymnastik”) samt søgeopgaver af forskellig art.

På kurset vil der også være en teoretisk gennemgang af kønsmodningens betydning for hundens adfærd og en gennemgang af de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med kønsmodningen. 

Der vil altid være tid og opfordringer til alle former for spørgsmål. 

Dette kursus er stort set identisk med ovenstående, dog vil sværhedsgraden på de forskellige øvelser være noget højere og øvelserne vil ikke blive gennemgået fra bunden.

Bemærk venligst, at tæver i løbetid ikke kan deltage i træningen.